Hario Skerton -kahvimyllyn fiksaus 3D-tulostetulla osalla

Hario Skerton lienee yksi suosituimmista käsikäyttöisistä kahvimyllyistä, ja yhtään epäilemättä sen suurin ontuminen on tuttu laitteen jokaiselle omistajalle. Myllyn liikkuva osa pääsee heilumaan leveyssuunnassa, minkä takia jauhamistulos on suhteellisen epätasainen. Ongelmaan on ollut jo pidempään myynnissä korjaava lisäosa  jota ei ole kuitenkaan itse tullut tilattua korkeiden postikulujen takia, jotka saisivat korjauksen maksamaan itse myllyn verran. Netin kahviharrastajat ovat kuitenkin tehneet lukuisia modauksia, joista äkkiseltään tukittuna kätevimpänä tämä Redditistä löytyvä versio.

Tampereella 3D-tulostaminen onnistuu oman laitteen puuttuessa varsin huokeasti 3D Crush -kahvilassa, ja olettaisin jonkun tulostelevan harrastuksen nimissä osia hyvään hintaan, jos tulostin vaan sattuu löytymään. Useimmiten 3D-tulostimet käyttävät PLA-muovia, joka on tutkimuksen mukaan turvallinen elintarvikekäytössä, joten tuskin oma suvunjatkamiskyky tai terveys muuttuu yhtään sen huonommaksi, vaikka osa käytössä kuluisikin.

Tämä fiksaus parantaa myllyn käytettävyyttä tehden tuloksesta tasalaatuisempaa. Karkeuden säätämisestä tulee hieman vaikeampaa kun ennen vapaasti kelluva osa ei pääse enää kellumaan kierteiden mukaan, mutta säätäminen onnistuu edelleen pienellä voimankäytöllä. Se on kuitenkin pieni hinta maksaa siitä, että suurin osa kahvista tulee tasakokoisena ulos.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s