Puolen minuutin majoneesi

majonaatti

Tai kyllähän aineiden mittaamisessa menee minuutti tai kaksi. Kaupasta ostetun majoneesin kanssa saaattaa silti mennä kauemmin, jos kansi on tiukassa.

Pikamajoneesi

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sinappia
  • 1½ tl väkiviinaetikkaa
  • 2/3 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä

Riko muna astiaan ja mittaa muut ainekset päälle. Poraa sauvasekoittimella ensin pohjaa muutama sekunti, jotta keltuainen hajoaa, minkä jälkeen nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin sekoittaen kaiken öljyn joukkoon. Säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Hapettumista voi estää painamalla kelmun majoneesin pintaa vasten.

Joukkoon kelpaa laittaa muitakin mausteita, jos haluaa. Toisinaan tulee laitettua kapriksia, joiden usein sisältämä hapettumisenestoaine myös estää majoneesin hapettumista eli pinnan muodostumista.

Koska näkeminen on uskomista. Videon tarkennuksen kuuluikin osoittaa käyttäväni Meiran hienoa merisuolaa ja Turun Sinappia.

One response to “Puolen minuutin majoneesi

  1. Päivitysilmoitus: Vegaaninen majoneesi – ja majoneesin perimmäisestä olemuksesta | Utelias kokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s