Se hyvä porkkanakakun resepti

porkkanakakku

Tietyistä resepteistä muodostuu omien lajiensa suosikkeja. Tätä porkkanakakkua on tullut epäilemättä leivottua enemmän kuin mitään muuta porkkanakakkua, tai oikeastaan mitään muutakaan kakkua. Minkään muun tekemäni syötävän kanssa ei ihmiset kysy jälkikäteen reseptiä niin usein kuin tämän kanssa. Eikä ihme, kyseinen porkkanakakku edustaa yksinkertaisuudessaan porkkanakakkujen eliittiä. Joten tästä lähtien voin sanoa jokaiselle kyselijälle, että ”laita hakukoneeseen se hyvä porkkanakakun resepti, pitäisi löytyä”, tai muuten vain vinkata katsomaan blogistani. Harvemmin kun sattuu kantamaan kynää ja paperia mukanaan. Tässä siis joillekin juuri se resepti, josta oli puhetta. Ja jos tämä on uusi tuttavuus, kannattaa kokeilla.

Ohje on alunperin vanhasta Viini-lehdestä, jossa kakku toimi osana Kari Aihisen jälkiruokaa. Suurimpana erotuksena alkuperäiseen verrattuna tässä reseptissä on vähemmän suolaa, joka kuitenkin yhä näyttelee tärkeää roolia maun kannalta. Mielestäni tämä varsin tuhti kakku toimii loistavasti myös ilman usein tuorejuustosta tehtävää päällistä, vaikka toki sellaisenkin voi halutessaan väsätä.

Porkkanakakku

  • 150 g hienoksi raastettua porkkanaa
  • 120 g rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä
  • 170 g sokeria
  • 150 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 1 vaahdotettu kananmuna
  • 30 g rouhittua saksanpähkinää

Yhdistä porkkana, öljy ja sokeri, ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet toisessa astiassa, ja lisää ne sitten kosteiden aineiden joukkoon. Kääntele kananmuna mukaan, ja lopuksi vielä pähkinärouhe varovasti. Paista 175 asteisessa uunissa paksuudesta riippuen 20-35 minuuttia. Tarkista kypsyys, koska kakku romahtaa helposti jäädessään edes vähän raa’aksi. Suuri määrä öljyä kuitenkin takaa kosteuden, vaikka pinta paistuisi hyvinkin kypsäksi. Kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä ainakin viikon.

Ohjeesta voi hyvin tehdä vegaanisen version jättämällä yksinkertaisesti munan pois, koska sen määrä on taikinassa melko vähäinen ja toimii munan puuttuessakin. Vaikka muna tuo tärkeän osan rakenteeseen, maistuu se hyvältä ilmankin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s