Lisää makua leipomiseen: paahdettu vehnäjauho

paahdettujauho

Vehnäjauho on toisaalta hienoa ja toisaalta huonoa neutraalin makunsa puolesta. Täältä bongasin idean ja ohjeen vehnäjauhon paahtamiseen, jolloin leipomisessa on jo lähtökohtaisesti enemmän makua. Ohje on varsin yksinkertainen. Paahda jauhoja pellillä tasaisena kerroksena uunissa 125 asteessa kuusi tuntia, tunnin tai kahden välein sekoittaen. Hitaan paahtamisen aikana jauhot saavat uuden, syvemmän aromin. Leivontaominaisuudet tosin muuttuvat. Paahdetut jauhot kannattaa myös ehdottomasti siivilöidä ennen käyttöä. Alkuperäisessä lähteessä suositellaan näiden käyttämistä vain osana leipomista, suhteessa puolet paahdettua ja puolet tavallista jauhoa. Paitsi jos tarkoituksena ei ole saada kehitettyä minkäänlaista sitkoa, jolloin koko jauhomäärä voi olla paahdettua jauhoa, kuten esimerkiksi kekseissä.

Meillä Suomessa on yksi melko vastaava tuote, talkkunajauho, vaikka se tehdäänkin yleensä muusta kuin vehnästä. Arominsa puolesta omaan mieleen tulee talkkunajauhojen lisäksi välittömästi lusikkaleipien tuoksu, koska näistä vehnäjauhoista löytyy samaa tuoksua kuin paahdetusta voista. Kokeilemisen arvoisia ovat varmasti leivonnaiset, joissa tavoitellaan muutenkin paahteisen voin aromia, kuten jo mainitut lusikkaleivät tai financier-leivokset, jotka tulee olemaan ehdottomasti seuraavaksi kokeilussa.

Pullan leipomiseen en tosin voi suositella näitä jauhoja. Kokeiltu on. Ei kohoa kunnolla, joten lopputuloksesta tulee sämpylämäinen.

Melon pan eli japanilainen pulla jo ennen paistamista. Ei hyvä, en suosittele. Varsinaisen, tavallisista jauhoista tehtävän pullan ohje tulossa.
Melon pan eli japanilainen pulla jo ennen paistamista. Ei hyvä, en suosittele. Varsinaisen, tavallisista jauhoista tehtävän pullan ohje tulossa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s