Kahvi tonic eli espresso tonic

Keittiöni lasivalikoima on rajallinen, siksi hillopurkki sai toimia drinkkilasina.
Keittiöni lasivalikoima on rajallinen, siksi hillopurkki sai toimia drinkkilasina.

Pitkästä aikaa blogiin, katsomaan jos vaikka löytyisi valmiiksi kirjoitettuja vedoksia, joiden pohjalta kirjoittaa. Tällainen löytyi viime vuodelta. Tämä teksti kahvi tonicista piristäköön nyt blogiani, kuin kahvi tonic konsanaan.

Kahvi tonic, tai espresso tonic, oli ilmeisesti jo viime kesän lopulla jonkinmoinen juttu, vaikkei sitä vielä liiemmin kahviloissa näy. Jos aiemmin mainitsemani voikahvi kuulosti lähtökohtaisesti hyvältä, kahvi tonic kuulosti lähinnä epäilyttävältä. Väärässä olin. Jos voikahvi oli hyvien raaka-aineiden epäonnistunut liitto, kahvi tonic edustaa ihan silkkaa Ebony and Ivory -settiä. Siinä raikas Tonic McCartney korostaa täyteläisen Wonder-kahvin hienoja vivahteita. Yhdessä täyteläistä harmoniaa!

Liioittelenko? En tietenkään. Kannattaa kuitenkin kokeilla, kunhan kahvi ja tonic ovat hyvää laatua. Kahvin olisi hyvä olla pehmeää, ei liian happoista, ja tonicin jotain muuta kuin Rainbowta. Kahvin kohdalla tämä tarkoittaa, ettei mielellään vaaleapaahtoista. Tampereella ainakin Sokos myy tonic-vesien Rolls Roycea, Fever-Treetä. Kyllä vesi saakin maistua aika hyvältä, kun se maksaa litralta tuplasti enemmän kuin keskikalja.

Sekoitussuhteeksi sopii hyvin kaksi osaa tonicia, jonka päälle kaadetaan yksi osa pehmeää espresso-tyylistä kahvia, jäitä unohtamatta. Kotona saa harva varsinaista espressoa, mutta hyvä mutterikahvi ajaa tässä tapauksessa asian. Kokeilemisen arvoista on varmasti myös tonicin ja vahvan kylmällä uutetun kahvin yhdistäminen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s