Jäätee, gettotyyliin

TeabaggingEnsin pieni pohjustus siitä, miksi ylipäätään juon teetä kahvin sijasta.

Jotakuinkin lopetin kahvin juomisen ennen Koreaan saapumista, koska olin kuullut että kahvi on jokseenkin kallista täällä, ja koska ajattelin että ehkä olisi muutenkin järkevää olla olematta riippuvainen kofeiinista. Jos en saanut kyseistä päihdettä ensimmäisen tunnin sisään herättyäni, tuli nitkut, kitkut ja lopun päivää kestävät päänsäryt.

Koreaan on kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana, ainakin lukemastani päätellen, ilmestynyt kahviloita joka nurkkaan. Esimerkiksi yliopistolle johtavalla noin puolen kilometrin pituisella kadulla on yli 50 kahvilaa. Ja halvimmillaan kahvia saa noin eurolla kuppi, mutta jos sen haluaa nauttia istuen, saa maksaa noin kolme. Päiväbudjetista kahviin tulikin käytettyä usein noin neljännes.

Asuntolassamme ei saa edes lämmintä vettä, ellei jaksa raahautua kolmanteen kerrokseen hissillä, jossa voi jopa lukea hauskoja muistutuksia siitä, kuinka pitää muistaa pitää vaatteet päällä kun lähtee asunnostaan. Kesä on myös vihdoin tulossa tänne, joten halpa, virkistävä kahvin korvike tuli erittäin tarpeeseen.

Silloin muistin tämän artikkelin kylmällä vedellä uutetusta kahvista ja teestä.  Tätä jääteetä valmistaessa ei tarvitse tuottaa lisää lämpöä keittiöön. Itse käytän 2 tai 3 pussia mustaa teetä puoleen litraan vettä. Sokeria voi toki käyttää maun mukaan, eikä sitruunakaan varmasti maistuisi pahalta kyseisessä seoksessa. Jääkaapissa uuttaessa ei ole pelkoa siitä, että teestä tulisi kitkerää, joten yö on riittävän summittainen ajan mittari teen valmistumiselle.

Kylmällä vedellä uutettu tee maistuu hieman erilaiselta kuin perinteinen, koska kylmä vesi uuttaa teestä eri aineita kuin lämmin vesi. Lopputulos pitää näin sisällään myös vähemmän kofeiinia kuin perinteinen. Kylmässä valmistettu jäätee ei välttämättä ole huonompaa tai parempaa kuin perinteinen, mutta toisinaan yksinkertainen asia, kuten päivittäinen kuppia kahvia tai teetä, maistuu yksinkertaisesti paremmalta vaihtelun kera.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s