Kimchiöverit

Sävy sävyyn: dolsot kimchi bibimbap.

Sävy sävyyn: dolsot kimchi bibimbap ja marinoitua lihaa.

Korea on ollut tähän asti aika lailla kimchiä ja sojua. Siitä yllätyin, että jokaisen vastaantulijan hengitys ei tuoksu korealaisten kansallisruoalta. Loogisin selitys tähän lienee se tosiasia, että sitä ei vain haista kun kimchiä syö kaikki ja koko ajan. Missä tahansa kulkeekin, kaduilla tuoksuu ruoka tai korealaisen jätesysteemin ja sateettomuuden yhdistelmä. Parfyymia haistaa vain vähän jos lainkaan. Kadut vaikuttavat lähinnä siltä, että roskan kuskaamisesta olisi vastuussa Italian mafia, jolle ei ole maksettu vähään aikaan.

Korealainen ruoka on vähintäänkin erinomaista ja suomalaisittain halpaa, mutta liika hyväkin on liikaa. Noin kymmenennen päivän kohdalla iski hillitön leivän halu, jonka sain tänään tyydytettyä hampurilaisen muodossa. Yhden kokemuksen perusteella korealaistettu hampurilainen on karmeaa kuraa, mutta ulkomaalaisten suosimilta alueilta saa myös varsin maistuvaa tavaraa. Friteeratusta kanasta olen saanut jo aika lailla tarpeekseni, koska se tuntuu olevan suosittu ruoka juoman seuraksi vähemmän perinteisissä juottoloissa. Soju, noin 20% riisiviina, on yhtä kallista kuin mitä se on hyväksi maksalle. Kaljaa täällä ei kuulemani mukaan edes lasketa alkoholiksi, se on ennemmin kuin limua jolla pyritään saamaan nesteytys kuntoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s