표 eli ’pöytä’ koreaksi

Image
Kuva ei liity tekstiin.

Annyong haseyo ja pahoitteluni nokkelasta otsikon sanailusta. En ole kirjoittanut vähään aikaan, mutta koska tulin noin viikko sitten Etelä-Korean pääkaupunkiin kevääksi vaihtoon, on vain luontevaa kirjoittaa tänne. Etenkin kun yksi motiiveista tulla juuri Souliin oli ruoka. Aion kirjoittaa tänne ruoasta ja sen ympäriltä sen verran kuin kimchipäissäni pystyn.

Alkuun pari yleistä huomiota. Korealaiset rakastavat korealaista ruokaa yhtä paljon kuin isoja älypuhelimiaan tai amerikkalaiset vapauttaan. Suurin osa paikoista myy samaa ruokalistaa koko aukiolonsa ajan, mikä tarkoittaa aina auki olevassa kulttuurissa kimchiä ja riisiä aamusta aamuyöhön. Totta kai vaihtoehtona on enemmän tai vähemmän korealaistettuja länsimaista tuttuja vaihtoehtoja, mutta eihän ne ketään kiinnosta. Mainitut vaihtoehdot eivät ole myöskään erityisen hyviä. Henkilölle, jonka aamiainen on usein vain kuppi kahvia, korealainen aamupala voi tuottaa tuskaa, etenkin kun kahvi maksaa voi maksaa saman verran kuin itse aamiainen. Pahimmasta kahviriippuvuudestani vieroittautuminen olikin yksi parhaita päätöksiä joita olen tehnyt tällä vuosikymmenellä.

Kuva liittyy tekstiin, siinä on kimchiruukkuja.

Pari lisähuomiota. Talojen katoilla on kimchiruukkuja ja koiraa on saatavilla asialle omistautuneista paikoista. Lemmikkeinä niiden suosio on kasvanut samalla kun niiden syöminen on vähentynyt.

Kaikkialla soi K-pop, PSY on aivan jokaisessa mainoksessa, myytiin siinä sitten täkäläistä riisiviinaa sojua tai vakuutuksia, ja paikalliset vihaavat japanilaisia. Siksi syömäpuikotkin ovat erilaisia kuin japanilaisilla – lyhyitä, lattapäisiä ja metallisia. Alkoholi täällä on halpaa eikä kännissä kompuroimista katsota välttämättä erityisen pahalla. Aion siis kirjoittaa tänne ruoasta ja sen ympäriltä sen verran kuin kimchipäissäni ja ihan vaan päissäni pystyn.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s