Fudge off!

karamellia, päällä vielä sormisuolaa

Ainoa asia, jonka ranskalaiset tekevät muita huonommin ovat parvekkeet. Karamellista tulee vielä parempaa kun sinänsä hyvien asioiden, sokerin, voin ja kerman lisäksi, käyttää suolaa. En tiedä keksikö ranskalainen Henri Le Roux varsinaisesti kyseisen asian, vaikka hänen nimiinsä C.B.S. eli caramel-beurre-salé usein liitetään.

Tätä varten tarvitsee ehdottomasti lämpömittarin. Karkkilämpömittaria vastaavan mittarin saattaa löytää rautakaupasta huomattavasti erikoisliikettä halvemmalla hinnalla. Myöskin luotettava digimittari ajaa asian.

Ohje on Pastry In Europe 2011 -kirjasta, jossa karamellin kaveriksi ehdotetaan maitosuklaanougaata. Jos nämä dippaisi maitosuklaaseen, lopputulos olisi kuin maailman paras Dumle.

250g suolapitoista voita

150g suolatonta voita

240g kermaa

4-6g hyvää suolaa

500g sokeria

75g glukoosia (saa apteekista ja leivontaliikkeistä)

Kuumenna sokeria ja glukoosi 145 asteeseen. Lämmitä samalla toisessa kattilassa kerma ja voit. Kaada kuuma voi-kermaseos kuuman sokerin päälle ja lisää suola. Keitä 120 asteeseen, kaada haluamaasi leivinpaperilla vuorattuun muottiin ja anna jäähtyä ainakin 12 tuntia. Ellei käytössä ole todella laakea kattila ja tee pienempää määrää, kannattaa suosiolla hämmennellä välillä, jotta lämpötila nousee tasaisesti. Kannattaa käyttää puista kauhaa jos sellainen löytyy, muovi sulaa helposti näin korkeissa lämpötiloissa. Leikkaamiseen kannattaa käyttää kuumaa veistä, jottei karamelli tartu veitseen. Karamellit tarttuvat helposti myös toisiina leikkaamisen jälkeen. Säilytä ilmatiiviisti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s