Kamaranaksu eli chicarrón

sormiruokaa

Hyötykäyttö kunniaan! Karppaajillekin sopiva välipalanaksu.

On hankala keksiä suomenkielistä sanaa englannin verbille ”puff”. Sanakirja ehdottaa mm. ’puhallus’, ’tuprahdus’, ’koholeivos’ ’haiku’ ja ’hasa’. Tämä on siis tuprahdettua siannahkaa.

Keitä siannahka vedessä, jossa on 3-4% suolaa ja laita nahan päälle leivinpaperi, jotta nahat pysyvät veden alla. Keitä 1½ tuntia, nosta palat leikkuulaudalle ja kaavi nahan jäähdyttyä siihen jäänyt rasva esimerkiksi lusikalla. Tämä takaa kaikista rapeimman lopputuloksen. Nahan keittämisestä jää sikainen tuoksu.

Kuivaa palat esimerkiksi yön yli uunissa matalassa lämmössä. Kuivaaminen onnistuu myös säilyttämällä nahat jääkaapissa parin päivän ajan, jos ei ole tarvetta pitää uunia päällä koko yötä. Nahan pitäisi tuntua kumimaiselta Leikkaa halutessasi nahka pienemmiksi paloiksi. Friteeraa noin 190 asteisessa öljyssä 10-15 sekuntia, palat erillä toisistaan, ja nosta talouspaperille kuivumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s