Viinin dekantointi tehosekoittimessa

Idea tähän ”hyperdekantointiin” on Modernist Cuisinen Nathan Myrhvoldilta. Etenkin nuoret punaviinit hyötyvät dekantteriin kaatamisesta, jolloin viini hapettuu ja maku paranee. Jollekin pompöösille viinikonossöörille idea viinin kiduttamisesta tehosekoittimessa voi olla hankala, mutta tämän tapa todella toimii.

Tekniikassa viini kaadetaan tehosekoittimen kulhoon ja viinin annetaan pyöriä täydellä teholla noin minuutin ajan, minkä aikana viini hapettuu huomattavan paljon nopeammin kuin jos se vain seisoisi dekantterissa. Viiniin kehittyy aika iso vaahto, joka kuitenkin laskee nopeasti, viimeistään viiniä lasiin kaataessa, jos päättää olla juomatta suoraan kulhosta.

Tietenkin osa dekantterin käytön viehätyksestä perustuu sen esteettiseen olemukseen, joka on muutenkin olennainen asia viinin harrastajille. Vaikka tehosekoittimen kulho on harvoin niin kaunis kuin lasinen dekantteri, maku on, tai ainakin pitäisi olla, tärkeintä viinissä . Tämän tekniikan tehokkuus yllättävää – kokeile vaikka itse. Dekantoi puolet pullosta tällä tavalla ja jätä puolet pulloon. Eron maussa huomaa sokkotestissäkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s