Parsaa beurre montéssa

(Kuvittele tähän kuva vihreästä parsasta jos haluat)

Idea lähti liikkeelle The Fat Duck Cookbookista, jossa Blumenthal opastaa kypsentämään parsan parin millin öljykerroksessa miedolla lämmöllä kannen alla. Parsaa keittäessä veteen liukenee iso määrä makua ja väriä, jotka eivät liukene samalla tavalla rasvaan. Ajattelin, että miksi rasva ei voisi olla parsaan muutenkin yleisesti yhdistetty voi (jossa on kylläkin vähän vettä). Beurre monté on pieneen vesimäärään vatkattua voita ja erottuu vasta 88 celsiuksessa. Lämpötilan saa riittävän korkeaksi, jotta parsa kypsyy 5-10 minuutissa. Rasvassa kypsentäminen saa parsan maistumaan enemmän parsalta – ja keitettyä parsaa kitkerämmältä, joten suolaa on syytä lisätä. Ainakin yhden kokeilukerran perusteella tekniikka toimii ihan hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s