Pakkasessa säilötyt sitruunat

Yhtä hapanta kuin blogini päivittämättömyys. Kumpikin tosin piristävät sopivassa määrin.

Tämä ohje on peräisin Yhdysvaltojen ykkösravintola Alineasta, jonka keittiömestari Grant Achatz oppi tekniikan Thomas Kelleriltä. Kellerin silloisessa ravintolassa oli paljon tilaa pakkasessa, joten sitruunat säilöttiin siellä. Kylmyys estää sitruunan hapettumista ja lämpimässä helpommin tapahtuvaa käymistä, joten lopputulos on väriltään kirkas ja kiinteä. Alkuperäinen ohje tehdään meikäläisistä marketeista saatavia sitruunoita makeammasta meyer-sitruunasta, mutta tässä resepti kaikessa sovelletussa yksinkertaisuudessaan:

4 sitruunaa lohkottuna ja siemenet poistettuna

riittävä määrä suolaa ja sokeria, jotta sitruunat peittyvät, tähän määrään noin 200g merisuolaa ja 200g sokeria

Yhdistä ainekset ja pakasta kolme kuukautta. Pidä sitruunat kuoripuoli alaspäin. Säilytä pakkasessa.

2 responses to “Pakkasessa säilötyt sitruunat

  1. mielenkiintoisen oloinen resepti🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s