Viisimauste

Olen huomannut, että monien huippuravintoloiden resepteissä tähtianista käytetään myös suolaisten ruokien maustamisessa. Pienen googlaamisen, fundeeraamisen ja pondeeramisen tuloksena päädyin tekemään viisimaustetta.

Viisimauste on aasialaisessa ruoanlaitossa käytettävä mausteseos, jossa on tähtianista, fenkolia, kanelia, sichuaninpippuria ja neilikkaa. Muun muassa tähtianiksesta ja fenkolista löytyvä anetoli on sama aine, joka aiheuttaa harmaan värin kun ouzoa jatketaan vedellä. Sen lisäksi sillä on myös taipumus vahvistaa lihan omaa makua.

Omaa mausteseosta varten pitänee mennä lähikauppaa kauemmaksi, vaikka Siwa onkin ihan kiva. Sichuaninpippurin löysin Punnitse & säästä -kaupasta, josta löytyy aika hyvin vähän täkäläisittäin harvinaisempiakin mausteita. Viisimausteessa kaikkia aineksia voi pistää kaikkia saman verran tai esimerkiksi seuraavanlaisesti, jolloin aromia hallitsee tähtianis:

8 tähtianista

1 kanelitanko

1 rkl fenkolin siemeniä

1 rkl sichuaninpippuria

10 neilikkaa

Paahda mausteet kuivalla pannulla. Anna jäähtyä ja jauha. Jos salilla käynti on jäänyt väliin, voi mausteet jauhaa huhmareessa, mutta myös kutterilla saa tarpeeksi hienoa jälkeä. Säilytä tiiviissä rasiassa. Erityisen hyvin viisimauste toimii ankan ja sianlihan kanssa, kunhan muistaa käyttää kohtuudella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s