Ras el Hanout

Muistan, kuinka eräs Top Chefin kilpailija käytti neljännen kauden jaksoissa kyseistä mausteseosta lähes kaikkeen. Maun puolesta se käy melkeinpä mihin tahansa, koska ainesosina ras el hanoutissa on melkein kaikkea. Se on marokkolaisen keittiön jokapaikan mauste ja tarkoittaa löyhästi suomennettuna kaupan parasta antia.

Ras el hanoutin tuoksu on erityisen hedelmäinen. Ainakin oma versioni tuoksui vähän Hubba Bubba -purukumilta, vieläpä hyvällä tavalla. Seoksessa voi olla jopa yli sataa eri maustetta, mutta oman maustehyllyn parhaan annin satsiin päätyi yhtätoista eri ainesta. Mausteita voi lisätä ja poistaa oman maun mukaan, mutta tässä yksi esimerkki:

2 kanelitankoa

2 kuivattua chiliä

1 muskottipähkinä

2 tähtianista

1 rkl vihreää kardemummaa

1 rkl korianterin siemeniä

½ rkl fenkolin siemeniä

½ rkl neilikkaa

½ rkl mustapippuria

1 rkl jauhettua paprikaa

1 rkl jauhettua kurkumaa

Paahda kokonaiset mausteet kuivalla pannulla. Jäähdytä ja jauha kaikki ainekset yhdessä. Isoimmat kannattaa ennen kutteriin laittoa murskata vaikka morttelissa, jotta kutterin terä ei vahingossa taitu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s