Köyhän miehen cappucino

Kyseisen kahvijuoman tekemiseen ei välttämättä tarvitse huomattavan hintavaa espressokonetta maitovaahdottimineen, vaikka en esimerkiksi itse pistäisi lainkaan pahakseni jos sellaisen omistaisin. Cappucinon saa aikaan mutteripannulla sekä Ikean säilytysrasialla. Eikä rasian tarvitse edes olla kyseistä laatumerkkiä.

Maitovaahdon tekemiseen tarvitset suljettavan purkin lisäksi mikroaaltouunin. Kaada jääkaappikylmää maitoa rasiaan, ja pistä kansi päälle. Ravista voimakkaasti 20 sekuntia, kunnes maidon tilavuus on kaksinkertaistunut. Tämä onnistuu parhaiten, jos ei ole juuri ottanut kymmenen vuoden välein piikitettävää jäykkäkouristusrokotetta käteensä, kuten minä tein. Ravistamisen jälkeen ota rasian kansi pois ja lämmitä maitovaahtoa mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia. Tämä auttaa vaahtoa pysymään kasassa.

Idea ja ohje on saatu Harold McGeen kirjasta On Food and Cooking.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s