Brandade

Kyseinen kalaruoka on perinteinen ranskalainen muhennos, joka tehdään oikeaoppisesti suolaturskasta. Kuivan kalan puutteessa voi aivan hyvin käyttää muuta valkoista kalaa, naturellina tai vaikka savustettuna, ihan miten haluaa. Oikeaoppisuudella ei ole niinkään väliä, kunhan ruoka maistuu hyvältä.

Tätä versiota varten tarvitset:

300 g turskaa (tai muuta valkoista kalaa)

1 dl oliiviöljyä

1-2 perunaa

4 kynttä valkosipulia

5 dl maitoa (tai vettä ja crème fraîchea)

suolaa

pippuria

sitruunamehua

Freesaa paloitellut kasvikset oliiviöljyssä. Lisää paloiteltu kala ja maito. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja aja tasaiseksi massaksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta ja siivilöi haluttaessa.

Tarjoile brandade esimerkiksi rapean vaalean leivän kanssa. Tässä tapauksessa lautaselle päätyi limppua, mutta rapea leipä antaa pehmeälle muhennokselle hyvän vastapainon rakenteensa puolesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s