Reikä luussa

Halpojen ruhonosien käyttäminen ruoanlaitossa on paitsi muodikasta ja halpaa, myös maukasta. Paitsi että esimerkiksi naudan potkasta saa maksaa usein saman verran kuin paistilihasta. Hinnasta huolimatta halpojen ruhonosien käyttäminen ruoanlaitossa on muodikasta ja maukasta.

Italialainen ruoka osso buco tarkoittaa kirjaimellisesti reiällistä luuta, mikä tulee siihen käytettävästä potkasta.

1 kg naudan potkaa

vehnäjauhoja

suolaa ja pippuria jauhojen maustamiseen

rasvaa paistamiseen

3 porkkanaa

1 pieni palsternakka

1 keltasipuli

4 valkosipulin kynttä

3 rkl tomaattipyreetä

3 dl punaviiniä

3 dl lihalientä

mustapippureita

valkopippureita

2 laakerinlehteä

Mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Jauhojen pitää maistua vähän liiankin maustetuilta. Silloin niistä tulee sopivasti makua lihaan. Paista jauhotetut lihat kuumassa pannussa rasvan kanssa, kunnes pinta saa hyvän värin. Siirrä lihat kannelliseen uuniastiaan. Freesaa kasviksia ja tomaattipyreetä. Huuhtele pannu viinillä ja lihaliemellä, jotta kaikki ne pienet hyvät palaset irtoavat pannun pohjalta. Lisää kasvikset ja neste pataan.  Kypsennä 140-asteisessa uunissa 3 ½tuntia.

Poista padasta suurin osa nesteestä ja kasviksista kattilaan. Pidä lihat lämpimässä. Soseuta kattilan sisältö sauvasekoittimella ja anna kiehua kasaan kymmenen minuutin tai vartin verran. Tarkasta maku ja tarjoa kastike lihojen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s