Bagel

Tämä amerikanjuutalaisten herkku kaipaa tuskin esittelyjä. Vaikka yhtä ja ainoaa oikeaa reseptiä tuskin löytyykään, on seuraava resepti paras, johon olen törmännyt:

esitaikina:

400 g hiivaleipä- tai vehnäjauhoa

400 g kylmää, raikasta vettä

10 g hiivaa

Sekoita ainekset taikinaksi ja pidä huoneenlämmössä liinan alla yön yli.

 

seuraavana päivänä:

300 g hiivaleipä- tai vehnäjauhoa

15 g suolaa

30g siirappia

1,5 litra vettä + 3 rkl siirappia

Lisää ainekset esitaikinaan ja vaivaa 5-10 minuuttia. Anna taikinan levätä 15 minuuttia liinan alla. Esilämmitä uuni 230 asteeseen. Muotoile noin 10 pyöreää bagelia ja paina sormella reikä taikinaan. Anna kohota jauhotetulla alustalla noin 15 minuuttia.

Lämmitä siirappivesi poreilevaksi paistinpannulla ja keitä bageleita minuutti kummaltakin puolelta. Koristele halutessasi seesamin- tai unikonsiemenillä ja paista noin 12 minuuttia.

Reseptissä , jonka pohjalta tämän muokkasin, keitinvedessä oli siirapin sijasta ruokasoodaa, mikä ilmeisesti lisää bagelin kimmoisuutta. Ainakin nuudeleiden teossa voidaan käyttää soodaa tai muuta emäksistä ainetta oikean suutuntuman aikaansaamiseksi. Bageleiden kohdalla tämän kokeilu jää minulla ensi kertaan.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s